FRANC ALEU

 

 


Material de Síntesi

L´escorça d´un arbre, la superfície d´un núvol, el reflex del mar, la transparència de l´aire, l´àuria del sastres, el moviment del foc, el volum d´una gota de vi.

Franc Aleu sintetitza la dimensió natural i la virtual amb el seu domini de l´òptica i de la tècnica per crear una realitat nova.

Una obra que trastoca la sensació de l’art, perquè uneix l’arrel i la memòria amb la tecnologia d’última generació. En la textura d’un paper artesanal, la forma congela la seva tridimensionalitat en un joc de vidre. Franc Aleu esposa una gota de vi, element sanguini i símbol primer de la nostra cultura, de l´art de la vida, per fer desaparèixer el límit entre la naturalesa i la virtualitat, entre la imatge i la matèria, entre el concepte i la forma.

Sobre el blanc més pur del temps, el vermell esquitxa l’instant amb la seva ingravidesa. Un moment fàustic, un somni etern del glòbuls rojos suspesos en un èxtasi psicodèlic.

Una experiència intrasensorial que ens connecta amb el fonament còsmic per un pont de vibració estètica que va de l´eina a la idea, de l´invent a la invenció, de la màquina a l´ànima.

Per a culminar aquesta obra, Franc Aleu ha convidat alguns dels seus amics, com Pau Riba, Evru, Marcel.lí Antúnez, Carlos Pazps, Sergi Caballero i els directors de La Fura dels Baus Carlüs Padrissa i Àlex Ollé a deixar la seva empremta.

Rastres de mans diferents sobre aquest material de síntesi que sorgeix de la multi-creació pròpia d´aquest artista. Arturo Electrocugat hi posa el so.

Web Franc Aleuc. del nord,13
17001 Girona
t. 972 22 65 88exposició actual
darrera exposició

obra gràfica
galeria
qui fa galeria
galeria opina

links
contacte

galeriacontesta@galeriapresenta.com

Català    Castellano    English