FREDERIC AMAT


Des del proper 13 de maig i fins el 30 de juny, Galeria, Presenta...

Frederic Amat (Barcelona, 1952), escenògraf i artista, va ser guardonat amb el Premi Nacional d'Arts Visuals concedit per la Generalitat de Catalunya l'any 2007.

La seva obra es essencialment pictòrica. S'inicia als setanta influenciat per Tàpies i Miró. Les últimes dos dècades explora els mitjans de la fotografia i el vídeo. Així, les seves peces videogràfiques son una prolongació del seu univers pictòric. D'ençà el 2003, la seva investigació creativa el porta al gènere del retaule.

Els seus viatges i estades a Mèxic, Estats Units, Àsia i Nord d'Àfrica caracteritzaran el seu tarannà vitalista, tocat per la manera beatnik, aventurat sempre a la recerca de noves derives de l'esperit.

Proper al món de la dansa i el teatre -com a escenògraf i cartellista-, la poesia ha estat també referent constant en la seva obra. Rilke, Lorca o Brossa son alguns dels autors amb els quals s'identifica. Aquesta fixació per la lírica situa la seva mirada en un territori indefinit i abrupte.

Amat se sent alhora encisat pels dibuixos dels poetes que inspiren la seva traça. Així, el dibuix i la línia son els elements gràfics protagonistes. En un espontani gest enèrgic, elèctric, els seus temes apel·len a allò escatològic, al sexe i la violència, depurades essències vitals.

Tenim el privilegi de presentar a Girona una selecció d'obra creada per Amat al llarg dels últims dotze anys. La imagineria híbrida d'Amat i el seu capritx, en paraules de Xavier Antich, serveixen perquè cadascú pugui trenar el seu propi relat.

Xavier Calahorro80 x 80 cm
Galeria Frederic Amat

Vídeo Frederic Amatc. del nord,13
17001 Girona
t. 972 22 65 88exposició actual
darrera exposició

obra gràfica
galeria
qui fa galeria
galeria opina

links
contacte

galeriacontesta@galeriapresenta.com

Català    Castellano    English