ALFONS BORRELL


Des del proper 4 de març i fins el 30 d’abril , Galeria, Presenta…

Alfons Borrell (Barcelona, 1931) és un dels màxims exponents del que s’ha anomenat abstracció lírica. A la seva joventut coneix a Anglada-Camarasa. El 1960 va formar part del grup Gallot i a la dècada dels setanta es consolidara a través de l’exposició de la seva obra a la Fundació Joan Miró i de la col·lectiva Seny i rauxa al Centre Georges Pompidou de París.

Borrell evoluciona de les pintures mínimes –quasi monocromes– de la dècada dels setanta, afegint lleus notes de color a partir dels vuitanta. Aquesta simplicitat dels elements ve acompanyada d’un traç vibrant. Deia d’ell en Joan Brossa que pintava el buit i el llampec, que croquisava el silenci i amagava la tempesta en un esquema de vibracions.

Aquest aspecte mínim, sobri, de gest auster de la seva obra –ens explicava J. E. Cirlot– es troba al límit de provocar la seva pròpia desaparició. A prop d’esborrar-se per si mateixa, de deixar pas al no res.

Alfons Borrell es mostra íntim i honest en la seva traça. Tenim el privilegi de presentar-lo a Girona en una exposició que reuneix disset dibuixos realitzats al llarg dels anys setanta i vuitanta.

Xavier Calahorro


borrell
47 x 64 cm
Galeria Alfons Borrell

Vídeo Alfons Borrellc. del nord,13
17001 Girona
t. 972 22 65 88exposició actual
darrera exposició

obra gràfica
galeria
qui fa galeria
galeria opina

links
contacte

galeriacontesta@galeriapresenta.com

Català    Castellano    English